Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de plek waar de man werd mishandeld op de Willem de Zwijgerlaan. © Regio15

Nog vier jongens vast voor dood Hagenaar (71)

Vier minderjarige verdachten hebben zich vandaag bij de politie gemeld in verband met het overlijden van een 71-jarige Hagenaar. De man overleed maandag in het ziekenhuis, mogelijk als gevolg van mishandeling door een groepje jongeren van middelbareschoolleeftijd.

Eerder meldde zich al een 14-jarige verdachte bij de politie. De vier jongens die zich vandaag meldden zijn 13, 14 en 15 jaar. Alle vijf jongens komen uit Den Haag. De politie sluit niet uit dat er nog meer personen worden aangehouden.

Mishandeling

Nico Schoonhoven werd maandag op de Willem de Zwijgerlaan in het Haagse Statenkwartier mishandeld door een groepje jongeren. Hij was net bij de fysiotherapeut geweest. Toen hij naar huis wilde gaan, blokkeerde de jongeren zijn weg en sloegen ze hem in zijn gezicht, aldus zijn fysiotherapeut die de man opving na het geweld. Schoonhoven kwam bij hem op adem en ging daarna lopend naar huis. Daar zakte hij in elkaar. Hij overleed later in het ziekenhuis.

De 14-jarige jongen die zich woensdag heeft gemeld bij de politie, blijft nog twee weken in de cel. De rechter verlengde vanmiddag zijn voorarrest.

Inmiddels is sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer. Dat zou duidelijk kunnen maken of de dood van de Hagenaar daadwerkelijk verband houdt met de mishandeling. De uitkomst is echter niet vrijgegeven.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag