Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie: Wachten op een vrij parkeerplekje in de garage van de Bijenkorf © Jacques Zorgman

Nooit meer zoeken naar een vrij parkeerplekje

Als het aan raadslid Marieke van Doorn (D66) ligt hoeven Hagenaars nooit meer ellenlang naar een vrije parkeerplaats te zoeken in de stad. Een speciale parkeerapp moet de oplossing bieden.

Raadslid Marieke van Doorn (D66) pleit voor het plan om beschikbare parkeerplekken in Den Haag via een speciale parkeerapp vindbaar te maken. De app voor smartphones zou moeten voorkomen dat automobilisten onnodig lang door de stad blijven rijden op zoek naar een vrije parkeerplaats. ,,Het is heel goed dat dit stadsbestuur serieus werk maakt van slimme mobiliteitsoplossingen. Innovatie is een belangrijk middel om de drukte in de stad het hoofd te bieden”, aldus Van Doorn.

Uitstoot 

De app moet de oplossing bieden voor het vele verkeer dat nabij een eindbestemming in de stad of woonwijk zoekt naar een vrije plek. Dat scheelt volgens de fractie niet alleen heel veel irritatie bij automobilisten, maar ook onnodige uitstoot, drukte in straten en het draagt bij aan een betere verdeling van het autoverkeer in onze stad. ,,We moeten slim omgaan met de schaarse ruimte in Den Haag’’, geeft Van Doorn aan. ,,Natuurlijk is het altijd beter om de fiets te pakken of het ov te gebruiken, maar soms ontkom je niet aan het gebruik van een auto. Het is dan fijn als je dankzij een slimme app heel snel een vrije parkeerplek vindt. Immers is het voor niemand fijn om lang rond te rijden.”

De gemeente onderzoekt de haalbaarheid van zo’n applicatie, laat verkeerswethouder Robert van Asten weten. Het is nog onduidelijk of en op welk termijn de applicatie beschikbaar wordt. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag