Volledig scherm
Cor Konijn © NS

NS wil baasjes van verloren knuffels voor de kerst bij elkaar brengen

Konijnen, poppen en beren. Deze week zet de NS op station Den Haag Centraal verloren knuffels in het zonnetje om ze zo hopelijk weer bij hun baasjes te kunnen krijgen. 

Het vervoersbedrijf hoopt door aandacht te vragen voor de verloren pluche beesten, ze voor de kerst weer te kunnen herenigen met hun baasjes. De NS verspreidt deze week foto's van de verloren beestjes via Instagram, Twitter en Facebook. Ook komen op stations vermissingsposters te hangen, om reizigers die een beestje zijn verloren aan te sporen hun diertje op te halen. 

Op station Den Haag Centraal zijn de beestjes in het echt te bewonderen en kunnen ze worden opgehaald. Het is de vijfde keer dat de NS ‘De week van de verloren knuffel’ houdt. 

Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat het tijdens deze week niet alleen om aandacht voor knuffels. Knuffels vormen slechts een deel van de in totaal 108.000 voorwerpen die tussen 1 januari en 31 oktober op stations of in treinen zijn gevonden.  

Reizigers laten regelmatig pasjes, jassen en tassen achter in de trein of op het station. De meest ongebruikelijke voorwerpen die de NS dit jaar heeft gevonden, zijn een strijkplank en een strijkijzer, een nachtkastje en een eenwieler. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag