Nu operaties die langer dan zes weken kunnen wachten zijn uitgesteld voor de zorg voor Covid-patiënten hebben specialisten die veel ‘snijden’, zoals orthopeden, meer tijd voor spreekuren.
Volledig scherm
Nu operaties die langer dan zes weken kunnen wachten zijn uitgesteld voor de zorg voor Covid-patiënten hebben specialisten die veel ‘snijden’, zoals orthopeden, meer tijd voor spreekuren. © shutterstock

Nu snelle afspraak bij specialist: meer tijd voor spreekuur door gedeeltelijke sluiting ok

Zolang er niet hoeft te worden ‘gesneden’, kan je momenteel in veel gevallen zo terecht bij de specialist. De dokters houden spreekuur in plaats van dat ze de ok staan. Vanwege de drukte rond Covid-patiënten zijn niet-acute operaties afgezegd.  

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Politie treft gewonde bewoner aan na melding woningoverval
  Play

  Politie treft gewonde bewoner aan na melding woningover­val

 2. Patrick en Sil krijgen een eigen plekje in de Zonneberg
  Play

  Patrick en Sil krijgen een eigen plekje in de Zonneberg

Den Haag