De units voor daklozen die besmet zijn met het corona virus zijn vorige week aangekomen bij het ADO stadion. Het 'dorp' gaat vrijdag open.
Volledig scherm
De units voor daklozen die besmet zijn met het corona virus zijn vorige week aangekomen bij het ADO stadion. Het 'dorp' gaat vrijdag open. © Frank Jansen

Nul corona onder daklozen, opvangdorp bij ADO blijft nog leeg

Het ‘coronadorp’ dat vrijdag wordt geopend bij het stadion van ADO blijft vooralsnog zonder bewoners. Er zijn nul besmettingen onder daklozen in Den Haag. ‘Naïef om te denken dat dat zo blijft’. 

Opvangorganisaties  ‘knijpen zich in de handen’ dat er nog geen corona besmetting is geconstateerd onder daklozen in Den Haag. Dat betekent dat het ‘coronadorp’ bij het ADO stadion nog geen bewoners krijgt.

,,Maar ik denk dat het naïef en onverstandig is om te denken dat onze doelgroep uitgesloten blijft van besmetting”, zegt Marcella Haak, manager bij de Kessler Stichting voor de opvang van dak- en thuislozen. Ze noemt de zorglocatie bij het ADO stadion dan ook zeer welkom. 

Noodzakelijk

Juist bedoeld voor mensen die niet thuis kunnen uitzieken. ,,Als die eerste besmetting onder onze doelgroep er eenmaal is, is de noodzakelijke opvang in elk geval klaar. Je wilt geen besmettingshaard binnen de doelgroep”, zegt Haak. Een groep van wie bovendien tachtig procent en meer lichamelijke klachten heeft en daardoor extra kwetsbaar bij een corona besmetting. 

Delft, Leiden en Gouda hebben de gemeente Den Haag gevraagd of zij, als dat nodig is, ook gebruik mogen maken van de zorg en uitziek- locatie bij het ADO stadion.

Bekijk hier beelden van het coronadorp.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag