Volledig scherm
O’Casey’s is de beste Ierse pub ter wereld © Indebuurt

O’Casey’s aan Noordeinde mag zich de beste Ierse pub ter wereld noemen

John Gulay, de eigenaar van de Ierse pub O’Casey’s aan het Noordeinde, is door het dolle heen. Zijn pub heeft namelijk de titel ‘Beste Ierse pub ter wereld’ gewonnen.

Gisteravond en vannacht werden in Dublin de jaarlijkse Irish pub awards uitgereikt. Het team van O’Casey’s is daar elk jaar bij en al eerder vielen ze in de prijzen: 2017 ‘Best cummunity pub in the world’ en in 2018 ‘Best Sports Experience Europa’. Dit jaar gingen ze voor de hoofdprijs. Een geslaagde missie want de pub, die al meer dan 25 jaar in Den Haag te vinden is, mag zich nu de beste van de wereld noemen. 

Volledig scherm
O'Casey's aan het Noordeinde © Esther Máire

Faillissement

,,Ik ben zo blij, dit is echt ongelooflijk!”, zegt Gulay in een eerste reactie tegen mediapartner Indebuurt Den Haag.  Hij is  al meer dan tien jaar de eigenaar van de pub. Dat was niet altijd even makkelijk. Twee jaar na de opening dreigde een faillissement. Tegenwoordig weten veel Hagenezen O’Casey's wel te vinden voor het Ierse bier en de sportwedstrijden. ,,We kunnen er twaalf tegelijk aanzetten en het maakt mij niet uit om welke sport het gaat: van rugby, tot korfbal, tot voetbal.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag