Volledig scherm
PREMIUM
Romana Tomljanovic met een schaal overheerlijke oesters, bereid in Bistro Mer. © Frank Jansen

Oesters zijn voor iedereen: 'Eén met gin, graag'

Oesters zijn hot. Werp een blik op de menukaart van een willekeurig restaurant in Den Haag en de kans is groot dat ze erop staan. Geserveerd met champagne, maar ook met gin, whiskey of gewoon een goed glas wijn zijn de schelpdieren razend populair.

Wie bij het woord 'oester' denkt aan een luxe delicatesse die alleen goedbesteed is aan de fijnproever met een flink gevulde portemonnee, heeft niet opgelet. Het schelpdiertje is namelijk niet meer weg te denken van de menukaart in menig Haags restaurant. Ze zijn er in alle soorten en maten en worden op de meest uiteenlopende manieren bereid. Met een gin-tonic gelei en frambozenazijn bijvoorbeeld (Jamey Bennett), voorzien van garischuim, soja en limoen (Dekxels), in combinatie met komkommer en mosterdzaad (Tapisco) of geserveerd 'met een gel van sushi-azijn' (Palmette).

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag