Volledig scherm
SP-kamerlid Sharon Gesthuizen © anp

OM trekt rechtszaak tegen SP'er Gesthuizen in

Het Openbaar Ministerie heeft de aanklacht tegen SP-kamerlid Sharon Gesthuizen en postbode Leon Muskens ingetrokken. Zij worden niet langer vervolgd voor  demonstreren op een verboden plek. De rechtszaak die op 10 november stond gepland, is daarmee van de baan.

Quote

Ik had deze zaak zó graag voor laten komen. Leon en ik zijn geheel onterecht aangehou­den en deden niks verkeerd. De kans op een rechter­lijk oordeel daarover wordt me nu ontnomen.

Sharon Gesthuizen

Gesthuizen en Muskens belandden in maart 2012 zes uur in een Haagse politiecel na een demonstratie van enkele tientallen boze postbodes. Na afloop wilden beiden met een kartonnen doodskist van de Tweede Kamer naar het hoofdkantoor van PostNL lopen. Volgens de politie was dat in strijd met gemaakte afspraken.

Het OM geeft geen duidelijke verklaring voor het sepot, eerder sprak de officier van Justitie nog van een 'zeer principiële kwestie'.  Het lijkt er echter op dat het OM eieren voor zijn geld kiest vanwege een eerdere misser. Ruim een jaar terug blies de Haagse kantonrechter de zitting vlak na de start af wegens een vormfout van het OM. 'Mede daardoor hebben we nu besloten Gesthuizen en Muskens niet langer te vervolgen,' verklaart woordvoerster Ilse de Heer.

Het SP-kamerlid baalt flink. 'Ik had deze zaak zó graag voor laten komen. Leon en ik zijn geheel onterecht aangehouden en deden niks verkeerd. De kans op een rechterlijk oordeel daarover wordt me nu ontnomen.'

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag