Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Onderkoelde Rijswijker die bewusteloos in bosjes werd gevonden is weer aanspreekbaar

UPDATEWijkagenten hebben gisteravond een bewusteloze Rijswijker aangetroffen in de bosjes vlakbij de Tubasingel. De man bevond zich in een hulpeloze situatie en hij was flink onderkoeld geraakt. Het knipperende lampje van zijn fiets heeft mogelijk zijn leven gered. 

De oplettende wijkagenten zagen een knipperend fietslampje in de bosjes van het Cananefatenpad. Ze twijfelden geen moment en besloten een kijkje te gaan nemen. ,,Toen de agenten dichterbij kwamen, zagen ze een bewusteloze man naast de fiets liggen’', zegt de politie Rijswijk. ,,Hierop hebben zij direct eerste hulp verleend en de ambulance laten komen.’'

De man bleek onderkoeld te zijn geraakt, maar had verder geen verwondingen. ,,De situatie van de man ging richting een ernstige onderkoeling.” Volgens de medewerkers van de ambulance hadden de agenten niet veel later moeten komen. ,,Want op een gegeven moment houdt het lichaam er ook een keer mee op.”

Bankpas

Na behandeling door ambulancepersoneel is de onderkoelde man naar het ziekenhuis gebracht. ,,Inmiddels is hij weer aanspreekbaar en buiten levensgevaar.”

Aan de hand van de bankpas van de man is de politie achter zijn identiteit gekomen. Hoe de man van rond de 40 jaar in de bosjes terecht is gekomen is nog onduidelijk.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag