Volledig scherm
71-jarige man overleden na confrontatie met hangjongeren. © Frank jansen

‘Onderwijs zeer geschokt over jonge leeftijd betrokkenen mishandeling’

Het is nog steeds niet bekend of de vier minderjarige jongens die zich gisteren bij de politie hebben gemeld op dezelfde school zitten als de 14-jarige die zichzelf eerder aangaf voor de mishandeling op de Willem de Zwijgerlaan. Maar in de omgeving wordt dat wel aangenomen.

De mishandeling van het 71-jarige slachtoffer vond maandagmiddag plaats. De man overleed enige uren later.  Woensdagmiddag meldde de 14-jarige jongen, een leerling van het Maris College Statenkwartier, zichzelf bij de politie. Hij zit voorlopig nog vast.

Op middelbare scholen wordt zeer geschokt gereageerd op de gebeurtenis, zegt Arno Peters, voorzitter van het overkoepelende VO Haaglanden. ,,Vooral omdat zulke jonge mensen betrokken zijn.”

Het medeleven van het onderwijsveld gaat uit naar de nabestaanden van het slachtoffer, zegt Peters. ,,Dit mag niet gebeuren.” 

Verdriet

Eerder vertelde locatiedirecteur dat de school ‘verdrietig en geschokt is'. ,,Dat waren we al doordat dit incident in de wijk plaatshad. En dan blijkt het nu ook nog een leerling van onze school te betreffen.’’ Zij kon nog niet bevestigen of de vier minderjarige jongens op dezelfde school zitten.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag