Volledig scherm
Als gevolg moesten dertien mensen naar het ziekenhuis en zijn er meerdere voertuigen uitgebrand. © Videostill

Onderzoek wijst uit: Grote brand bij Laan van Wateringse Veld is aangestoken

De politie laat weten dat de brand op nieuwjaarsdag aan de Laan van Wateringse Veld is aangestoken. ‘Uit onderzoek is er vastgesteld dat er sprake is van brandstichting.’

Op nieuwjaarsdag werden de bewoners opgeschrikt door een grote brand. Dertien mensen moesten naar het ziekenhuis en meerdere voertuigen brandden uit. 

‘Het rechercheteam is nog steeds in volle gang met het onderzoek en de rechercheurs zijn nog op zoek naar getuigen en mensen die mogelijk de beschikking hebben over beelden’, laat de politie weten. Daarnaast is het team nog op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de branden rondom de Laan van Wateringse Veld van dinsdag 31 januari tot en met woensdag 1 januari. 

Bekijk hier de oude beelden die vlak na de brand op de laan van Wateringse Veld zijn opgenomen.

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag