Danica Mast (links) doet onderzoek naar visuele aanwijzingen in verband met de coronamaatregelen. Hier staat ze bij de winkel Jimmie's waar ze met krijt hebben aangegeven hoe je de winkel in en uit moet gaan zonder elkaar voor de voeten te lopen. (Den Haag 14-04-20) Foto: Frank Jansen.
Volledig scherm
PREMIUM
Danica Mast (links) doet onderzoek naar visuele aanwijzingen in verband met de coronamaatregelen. Hier staat ze bij de winkel Jimmie's waar ze met krijt hebben aangegeven hoe je de winkel in en uit moet gaan zonder elkaar voor de voeten te lopen. (Den Haag 14-04-20) Foto: Frank Jansen. © Frank Jansen

Onderzoeker Danica Mast: ‘Kies liever voor een stip dan een vak in de anderhalve meter-samenleving’

Een stip werkt vaak beter dan een streep. En een afstand van 1,50 meter in de rij? Maak daar liever 2 meter van. Danica Mast, onderzoeker aan De Haagse Hogeschool, analyseert hoe winkeliers hun klanten aansturen in dit coronatijdperk.

  1. Uitvaarten tijdens corona: “Op afstand, maar net zo liefdevol”
    Cuvo

    Uitvaarten tijdens corona: “Op afstand, maar net zo liefdevol”

    CUVO uitvaartzorg (Den Haag), de grootste uitvaartorganisatie in de regio Haaglanden, merkt dat het regelen en uitvoeren van uitvaarten tijdens de coronacrisis heel anders verloopt. Het aantal overledenen ligt nu hoger dan gebruikelijk in deze periode. Er zijn ook beperkingen, bijvoorbeeld in het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een afscheid. Een mooi liefdevol en persoonlijk afscheid is altijd ons doel, ook nu! “Het vraagt flexibiliteit, creativiteit, nieuwe technieken en veel extra inzet, maar daarmee lukt het ons nog steeds”, aldus Frank Franse, algemeen directeur.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag