Danica Mast (links) doet onderzoek naar visuele aanwijzingen in verband met de coronamaatregelen. Hier staat ze bij de winkel Jimmie's waar ze met krijt hebben aangegeven hoe je de winkel in en uit moet gaan zonder elkaar voor de voeten te lopen. (Den Haag 14-04-20) Foto: Frank Jansen.
Volledig scherm
PREMIUM
Danica Mast (links) doet onderzoek naar visuele aanwijzingen in verband met de coronamaatregelen. Hier staat ze bij de winkel Jimmie's waar ze met krijt hebben aangegeven hoe je de winkel in en uit moet gaan zonder elkaar voor de voeten te lopen. (Den Haag 14-04-20) Foto: Frank Jansen. © Frank Jansen

Onderzoeker Danica Mast: ‘Kies liever voor een stip dan een vak in de anderhalve meter-samenleving’

Een stip werkt vaak beter dan een streep. En een afstand van 1,50 meter in de rij? Maak daar liever 2 meter van. Danica Mast, onderzoeker aan De Haagse Hogeschool, analyseert hoe winkeliers hun klanten aansturen in dit coronatijdperk.

Die anderhalve meter-samenleving, daar zitten we nog wel eventjes aan vast. ,,Alle reden dus om goed na te denken hoe we met subtiele aanwijzingen in de leefomgeving mensen aanzetten tot het bewaren van een veilige afstand. ,,In de rij voor de bakker bijvoorbeeld, of in de supermarkt”, zegt Danica Mast.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag