Volledig scherm
Een agent reed de scootmobiel terug naar de woning van de man. © Politie

'Ongewone stilte' na aanrijding tussen scootmobiel en personenauto

Een bestuurder van een scootmobiel is dinsdag op de Loevesteinlaan in Den Haag in botsing geraakt met een personenauto. Het slachtoffer bleef na de aanrijding op straat liggen en reageerde nergens op. Het was een 'ongewone stilte', aldus de politie, die vandaag via Facebook terugblikt. 

Bij aankomst zagen agenten het slachtoffer, een oudere man, op de grond liggen. Hij was door omstanders warm gehouden met een dekentje. ,,De man gaf geen antwoorden op de vragen die wij hem stelden'', blikt de politie terug. De agenten maakten zich hierdoor direct zorgen: ,,Meestal is dat een indicatie voor heftig letsel.'' Ook toen ambulancepersoneel de man controleerde, reageerde hij nergens op. 

Hierdoor bleef onduidelijk wat de identiteit van de man was. Om erachter te komen wie de man was, gingen agenten op zoek naar een voorwerp waar de naam van de man op kon staan. Ze vonden een kaart met hierop de toelichting dat het slachtoffer slecht tot niet kon praten. 

De agenten waren blij met het aantreffen van deze kaart. Hierdoor kon de man, die in orde bleek te zijn, per ambulance naar de zorginstelling waar hij woont worden teruggebracht. Zijn scootmobiel werd door een agent teruggereden naar zijn woning. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag