Volledig scherm
Reda N. © RV

‘Ongrijpbare’ Reda N. moet bijna zes ton dokken van OM

Het Openbaar Ministerie wil van Reda N. bijna zes ton hebben voor de overvallen op multimiljonair Wim Zegwaard en een steenrijk Rotterdams gezin in 2012. De rechtszaak staat deze week op de agenda. Ook van zijn twee kompanen wil het OM geld zien, bij elkaar opgeteld nog eens ruim zes ton.

De zaak stond al eerder op de rol, maar ging toen niet door omdat de straf van N. niet onherroepelijk was. Inmiddels is N. ook in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar en tien maanden. Daarvan heeft hij er al zeseneenhalf jaar opzitten. N. is nog wel in cassatie gegaan. Het is onduidelijk of de Hoge Raad al een standpunt heeft ingenomen.

N. gold jarenlang als een van de meest beruchte, maar ook een van de meest ongrijpbare criminelen uit de Haagse regio. Begonnen als fietsendief werkte hij zich in rap tempo op. Hij verzekerde zich volgens een politiebron van steun uit de wijk door voor jonge jongens spelcomputers te kopen en hij nam wraak op wie tegen hem was. Zoals de portier die N. ooit de toegang weigerde tot een feest. N. toog met een vriend naar haar huis, zette een taser op haar lichaam en probeerde haar kaal te scheren.

Overvallen

De politie hield hem al jaren verantwoordelijk voor veel brutale overvallen, maar kregen hem pas te pakken na de overval op een Rotterdams gezin in november 2012. De politie hield hem in de gaten, nadat afvaltycoon Wim Zegwaard en diens vrouw waren overvallen in maart van dat jaar.

Ondanks dat N. nu al jaren vastzit, is de buitenwereld hem niet vergeten. Rappers als Lil' Keine of voetballer Eljero Elia dweepten met hem. En ook nu nog worden hem met enige regelmaat via sociale media berichten gestuurd. N. heeft altijd ontkend.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag