Volledig scherm
Een medewerker van de online supermarkt Picnic bezorgt boodschappen bij een klant. © ANP

Online supermarkt Picnic komt naar Den Haag

Online supermarkt Picnic gaat Den Haag proberen te veroveren na het succes van de winkel in andere plekken in het land. Vanaf 3 mei rijden de elektrische bezorgwagens van het bedrijf door de hofstad.

Picnic is een online supermarkt waar mensen hun boodschappen kunnen bestellen, met het idee om op die manier voedselverspilling tegen te gaan. Het bedrijf koopt namelijk alleen de levensmiddelen in die zijn besteld, waardoor er niets verloren gaat.

De supermarkt bezorgt de boodschappen gratis aan huis met milieuvriendelijke elektrische auto's. ,,Onze duurzame, elektrische bezorgwagentjes zullen over enkele weken door de straten van Den Haag rijden, maar consumenten kunnen zich nu al inschrijven”, stelt Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. ,,Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn.”

Het bedrijf is inmiddels begonnen met het werven van bezorgers in de regio Den Haag.

Momenteel bezorgt Picnic alleen nog boodschappen in Amersfoort, Almere, Leusden, Soest, Maarssen en Utrecht. Het bedrijf maakte onlangs bekend vanaf 2 april in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn te bezorgen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag