Jongeren veroorzaken overlast in de Grote Marktstraat tijdens de voorjaarsvakantie.
Volledig scherm
Jongeren veroorzaken overlast in de Grote Marktstraat tijdens de voorjaarsvakantie. © Regio15

Onrust Grote Marktstraat ontstond na oproep van vlogger uit Papendrecht

De jongeren die dinsdagmiddag zorgden voor overlast op de Grote Marktstraat in de Haagse binnenstad, deden dat na een oproep van een vlogger. Er werden tien jongeren aangehouden. 

Zo’n veertig tieners zorgden voor onrust, onder meer door luid joelend winkels binnen te rennen. Ze waren naar het centrum gekomen na een oproep van een vlogger om mee te doen aan opnames. Om 15.20 uur kreeg de politie een melding dat er in een fastfoodketen in de Grote Marktstraat een grote groep tieners dominant aanwezig was. Agenten troffen veertig luidruchtige jongeren aan, die zij vervolgens wegstuurden.

Rond 15.45 uur zagen de agenten de jongeren opnieuw, bij de ingang van een sportzaak waar zij schreeuwend naar binnen renden. Veel mensen schrokken hiervan. Toen agenten de tieners aanspraken, kwam de groep om hen heen staan. Daarop werden extra politiemensen ingeschakeld.

Opnames

Even later kwam er opnieuw een melding binnen, ditmaal stond de groep voor een kledingzaak. Daar werd ook de vlogger aangetroffen, die met een cameraman opnames aan het maken was. De vlogger en cameraman, mannen van 19 en 20 jaar oud uit Papendrecht, werden aangehouden. Na de aanhoudingen werd het onrustig en hielden de agenten nog acht jongeren aan. Het gaat om Hagenaars in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar en een 13-jarige jongen uit Leidschendam. Met een boete op zak mochten zij weer naar huis.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag