Volledig scherm
Verplaatsing monumentale kraan Conrad Stork aan de Laakhaven in Den Haag, ter illustratie. © District8

Ontdek voormalig Haagse industrie met expeditie door het Laakhavengebied

De stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) en het Laaktheater houden zondag een gratis evenement over de historie van het Laakhavengebied. Er zijn bijzondere films te zien en bezoekers maken een ontdekkingsreis.

De Laakhaven was ooit het industriegebied van Den Haag. Hier werden produkten gemaakt als Felix Kattenbrood, Haagse Hopjes, radiatoren van Van Heijst, radio's, naaimachines en de Solex. Van de fabrieken is weinig meer over, maar de twee historische havenkranen zijn onlangs gerestaureerd en er zijn nog een paar hallen.

Geïnteresseerden in deze geschiedenis kunnen zondag vanaf 12.00 uur in het Laaktheater (Ferrandweg 41) films zien van deze bedrijvige tijden. Daarna lopen de deelnemers door het Laakhavengebied met een gids.

Kans

Volgens voorzitter Koos Havelaar van SHIE biedt dit 'de laatste kans' om te ervaren hoe ruimelijk de RAC-hallen van binnen waren. ,,Binnenkort worden die verbouwd in kleinere units.'' RAC staat voor Rijksautomobielcentrale: hier werden bedrijfsauto's van de PTT onderhouden. Aanmelden kan via:laaktheater.nl

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag