Regisseur Thomas Schoots en Patty Broese van Groenou bij het duurste huis van Den Haag aan de Parkweg dat daar in 1908 door haar familie is neergezet met geld dat werd verdiend met een suikerfabriek op Java.
Volledig scherm
PREMIUM
Regisseur Thomas Schoots en Patty Broese van Groenou bij het duurste huis van Den Haag aan de Parkweg dat daar in 1908 door haar familie is neergezet met geld dat werd verdiend met een suikerfabriek op Java. © Frank Jansen

Ontdek wat het ‘Indische’ Den Haag betekent voor wie jíj bent: ‘Hagenaars zullen verrast zijn’

Het duurste Haagse huis staat op de Parkweg en is er vorige eeuw neergezet door de familie Broese van Groenou, rijk geworden in Nederlands-Indië. Voor de theatermakers van Firma MES was dit aanleiding om zo veel mogelijk mensen te vragen: welke band heb jij met Nederlands-Indië en wat betekent die koloniale geschiedenis voor wie jij bent? Die antwoorden zijn te horen in hun nieuwste audiotour: Oksigen.

  1. Wereldkampioene Ammerlaan (21) zet er nu al een punt achter: ‘De angst op de fiets was ongrijpbaar’
    PREMIUM

    Wereldkam­pi­oe­ne Ammerlaan (21) zet er nu al een punt achter: ‘De angst op de fiets was ongrijp­baar’

    Het kan verkeren. In 2018 werd Rozemarijn Ammerlaan (21) nog wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. De wielrenster uit De Lier kampte de laatste tijd op de fiets met ‘ongrijpbare angsten’, schakelde hiervoor zelfs een sportpsycholoog in, maar heeft nu besloten om een punt achter haar nog prille wielercarrière te zetten. ,,Ik genoot niet meer van het wielrennen.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag