Archieffoto: Een Lamborghini die deel uitmaakte van een trouwstoet is beschadigd geraakt bij een ongeluk in Maasdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Een Lamborghini die deel uitmaakte van een trouwstoet is beschadigd geraakt bij een ongeluk in Maasdijk. © ANP

Ook autoverhuurders zijn aso's in trouwstoet zat: ‘Ze jagen elkaar allemaal op, het wordt steeds gekker’

Voor de zoveelste keer zorgde een trouwstoet afgelopen week voor een gevaarlijke situatie in het verkeer, ditmaal op de A44 in Wassenaar. Door een toenemend aantal incidenten gaan sommige autoverhuurders niet meer in zee met Turkse en Marokkaanse gezelschappen.

Quote

Vrijwel in elke stoet wordt asociaal rijgedrag vertoond. Bestuur­ders halen links en rechts in

‘Ellende, gedoe en gezeur’, zo vat de eigenaar van 123 Trouwauto in Maasdijk zijn ervaringen met Turkse en Marokkaanse trouwerijen samen. De ondernemer, die niet met zijn naam in de krant wil, is het zo zat dat hij heeft besloten niet meer in zee te gaan met Turkse en Marokkaanse echtparen die een trouwstoet willen organiseren. ,,Vrijwel in elke stoet wordt asociaal rijgedrag vertoond. Bestuurders halen links en rechts in, blijven maar toeteren of remmen juist plotseling keihard op de snelweg. Ze bepalen zélf de regels: levensgevaarlijk.”

Alleen bij hoge uitzondering gaat het bedrijf nog in op een verzoek van een Turks of Marokkaans stel. ,,Onder voorwaarde dat onze eigen chauffeurs achter het stuur zitten.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag