Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Ook drie vrouwen in race voor burgemeesterspost Voorschoten

Drie vrouwen en twee mannen hebben sollicitatiebrieven verstuurd waarin ze aangeven burgemeester van Voorschoten te willen worden. De provincie Zuid-Holland laat weten dat het vijftal tussen de 42 en 60 jaar oud is. 

De achtergrond van de kandidaten loopt sterk uiteen. Sommigen hebben al ervaring in het openbaar bestuur anderen komen uit het bedrijfsleven of hebben een andere achtergrond.

Naar verwachting kan de nieuwe burgemeester halverwege oktober aan de slag gaan in Voorschoten.

De vorige burgemeester van Voorschoten, Jeroen Staatsen, vertrok in september 2016 naar Zevenaar. Als waarnemend burgemeester werd Pauline Bouvy aangesteld. De politiek in Voorschoten is bijzonder gecharmeerd van haar, want in april liet VVD'er Sjoerd van den Dool als voorzitter van de vertrouwenscommissie weten dat Bouvy 'van harte uitgenodigd' was om te solliciteren. Uit gesprekken die al met de provincie gevoerd zijn, zou ook al gebleken zijn dat wanneer ze solliciteert, de kans niet groot is dat alsnog iemand anders het wordt.

Voorkeur

Maar eerst moet commissaris van de koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, de komende tijd met de vijf burgemeesterskandidaten in gesprek. Hoe dat verloopt wordt vervolgens met de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad gedeeld. Dan moeten er twee kandidaten overblijven, waarna de gemeenteraad een voorkeur voor een van hen uitspreekt.

In buurgemeente Wassenaar is juist deze week Leendert de Lange (VVD) als burgemeester voorgedragen. Daar pasten twee waarnemers op de winkel, nadat Jan Hoekema begin 2017 was opgestapt.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (65%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
6593 stemmen