Volledig scherm
Haagse studenten willen in navolging van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs gaan demonstreren voor een beter klimaatbeleid. © ROBIN UTRECHT

Ook studenten demonstreren voor beter klimaatbeleid

In navolging van de klimaatmars van scholieren afgelopen 7 februari laten Haagse studenten nu ook van zich horen. Aanstaande donderdag willen ook zij demonstreren voor een beter klimaatbeleid.

Vanaf 10.30 uur zullen de studenten samenkomen op de Hofplaats, vlak voor de Tweede Kamer. Volgens organisator Bart van Holsteijn wordt er geprotesteerd omdat hij vindt dat de Nederlandse scholieren na hun  demonstratie niet serieus zijn genomen. ,,Rutte heeft ze uitgenodigd voor de thee maar heeft daarna niks veranderd”, zegt hij. ,,Het klimaat is een groot politiek onderwerp. Het heeft veel invloed op onze toekomst. We willen met onze demonstratie het momentum richting deze twee data vasthouden. Hoe meer we van ons laten horen, hoe minder politici ons kunnen negeren. Wij gaan door tot het klimaatbeleid wordt veranderd!”

Hoeveel studenten er worden verwacht, is nog onduidelijk. Op Facebook hebben zich nog slechts zes studenten aangemeld. Op donderdag 14 maart zullen de scholieren in Den Haag weer komen demonstreren. Op zondag 10 maart is er in Amsterdam een klimaatmars.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag