Het terrein op begraafplaats Nieuw Eykenduynen, dat heringericht gaat worden om plaats te maken voor extra islamitische graven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein op begraafplaats Nieuw Eykenduynen, dat heringericht gaat worden om plaats te maken voor extra islamitische graven. © Frank Jansen

Oorlogsgraven Nieuw Eykenduynen maken plaats voor islamitische graven

ReageerBegraafplaats Nieuw Eykenduynen gaat mogelijk oorlogsgraven ruimen in het kader van een herinrichting. Die is bedoeld om te voorzien in de groeiende behoefte aan islamitische graven.

8 reacties

 • L Koenraad

  2 weken geleden
  In Nederland is grond kostbaarder dan goud, we gaan natuurlijk geen kostbare agrarische of bouwgrond (voor de broodnodige huizen) of natuurgebied hiervoor inleveren, om van het ruimen van oorlogsgraven maar niet te spreken. Een familie die al TACHTIG JAAR grafrechten betaald en die zo geschoffeerd wordt,schandalig ik heb er een woorden voor. L.Koenraad
 • Robert Lamet

  2 weken geleden
  Waarom wordt er voor onze overledenen geen eeuwige grafrust geborgd? En dan de slachtoffers van WOII, die zijn niet voor niks op die plek begraven! Gaarne wat meer eerbied en ons niet laten regeren door de minderheid.
 • Peter Henssen Uitvaartzorg

  3 weken geleden
  Yarden wil nagaan of er nog nabestaanden leven van de betreffende oorlogslachtoffers. Maar de Nederlandse samenleving als geheel vormt de nabestaanden, Waar ter wereld handett men zo als Yarden ? Dit is volkomen respectloos ! Ik geneer me lid van Yarden te zijn.
 • BJ Rooseboom

  3 weken geleden
  Als aanvulling op het artikel wil ik iedereen laten weten dat het niet alleen om graven van oorlogsslachtoffers gaat maar in ons geval ook om het graf van grootouders en ouders ic een prive famiegraf. Dit is dan een graf waarvoor vanaf ongeveer 1943 continu is betaald en nog steeds wordt betaald door ons. In de brief van Yarden die wij ontvingen wordt op geen enkele wijze vermeld wat onze rechten zijn. Islamitische graven rondom ons familiegraf is de consequentie bij protest!!!
 • Veldt

  3 weken geleden
  Nederland is helemaal gek aan het worden, en wordt van alles in alles in de uitverkoop gezet, waar is onze trots gebleven????
 1. Nog geen oplossing voor Haagse moslims die hier begraven moeten worden, onvrede groeit
  PREMIUM

  Nog geen oplossing voor Haagse moslims die hier begraven moeten worden, onvrede groeit

  Ruim een jaar na de uitbraak van het coronavirus is er, tot ongenoegen van islamitische organisaties, nog steeds geen oplossing voor Haagse moslims die hier begraven moeten worden. De koepelorganisaties van moskeeën zijn al lange tijd hierover in gesprek met de gemeente Den Haag, maar tot nu toe zonder resultaat. Dat blijkt uit een brief die koepelorganisatie FIO naar de gemeente heeft gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Politie rukt uit naar woning na melding van geluidsoverlast
  Play

  Politie rukt uit naar woning na melding van geluids­over­last

 2. Burgemeester Van Zanen: ‘De Tour de France in Den Haag? Dat wordt een volksfeest’
  Play

  Burgemees­ter Van Zanen: ‘De Tour de France in Den Haag? Dat wordt een volksfeest’

Den Haag