Volledig scherm
Eliane van Schaik. © Privéfoto

Op de foto tijdens de Dag van de Hond

Even Vragen AanDierenfotograaf Eliane van Schaik legt zondag honden en hun eigenaren vast op de gevoelige plaat. Tijdens de Dag van de Hond loopt de 22-jarige Van Schaik, samen met Roufaida Aboutaleb van dierenvoedselbedrijf Petcurean door het park Clingendael, op zoek naar viervoeters en hun baasjes.

Quote

Fotografie is echt mijn passie

Eliane van Schaik

Waarom deze actie?
,,De Dag van de Hond is eigenlijk net zoiets als Moederdag. Een hond betekent voor veel mensen meer dan alleen een huisdier. En die mag natuurlijk wel eens in het zonnetje gezet worden."

Wat gaan jullie precies doen?
,,Zondag gaan wij naar drie steden: Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Tussen 13.00 en 15.00 uur lopen wij door park Clingendael. Ik maak dan foto's van mensen met hun hond. Het liefst in actie. En daarbij zijn we op zoek naar het verhaal achter die relatie. Verder krijgen de wandelaars een proefpakketje van het dierenvoer van Petcurean. De foto's en verhalen komen op de site: petcurean.nl."

Hoe lang fotografeer je al?
,,Ik ben onderhand al weer drie jaar serieus actief als fotograaf. Het begon met paarden. Ik heb een paard en een spiegelreflexcamera. Als snel begon ik foto's te maken op de manege en vooral van de band tussen mens en paard. Die sterke band is er ook tussen mens en hond, dus dat werd mijn volgende onderwerp."

Ben je fulltime fotograaf?
,,Nee, dat nog niet. Ik ben nog aan het studeren, pedagogiek. En daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer. Wanneer ik mijn studie heb afgerond wil ik wel actiever aan de slag met mijn eigen bedrijf."

Dus geen opleiding fotografie?
,,Nee, ik oefen wel veel. Fotografie is echt mijn passie. Toen ik klein was maakte ik al overal foto's van. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (22%)
  • Neutraal (5%)
5787 stemmen