Het balkon van het oude raadhuis begeeft het op 11 mei 1986 bijna door de spelers, hun vrouwen en de bobo's. In de Javastraat juichen de supporters van FC Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Het balkon van het oude raadhuis begeeft het op 11 mei 1986 bijna door de spelers, hun vrouwen en de bobo's. In de Javastraat juichen de supporters van FC Den Haag. © Jos van Leeuwen

Op het balkon leek het even alsof ik onderdeel van het kampioenselftal van FC Den Haag was geworden

Lieve RachelTelkens als we langs het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag rijden vraag je hetzelfde. ,,Hier voetbal jij toch, opa?” Je schatert iedere keer als ik roep dat ik niet dáár, maar bij de zondagveteranen van DUNO speel. Ik heb je ook wel eens verteld dat ik er, ruim drie decennia geleden, bij was toen FC Den Haag, zoals de club nog heette, ongeslagen kampioen werd van de eerste divisie. Dat ik destijds van de feestelijke huldiging op het balkon van het voormalige stadhuis in de Javastraat voor de stadsredactie verslag mocht doen. De sportredactie schreef pagina’s vol over de wedstrijd en de grandioze 1-4 winst op Eindhoven.

Als je ’s avonds tijdens het videobellen vraagt of ik zondag weer ga trainen ‘als alles normaal is’, wil ik eerst wat anders van je weten. ,,Heb je die kies, die je gisteren mobiel liet zien, nog onder je kussen gelegd? Is de tandfee nog geweest?” Eerst krijg ik te horen dat kinderen hun melktanden- en kiesjes net zo goed in het raamkozijn kunnen leggen. ,,Ik heb de kies op m’n L.O.L. huis gelegd. De tandfee heeft hem gewoon gevonden. En twee euro achter gelaten.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag