Volledig scherm
PREMIUM
Bij Berkman in Voorburg kun je relatief goedkoop tanken. Richard Koch is al jaren vaste klant. © Henriette Guest

Op zoek naar goedkoopste benzine rondom Den Haag: 'Het voelt voor mensen alsof ze het systeem verslaan'

pollDoor de drone-aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië zijn de benzineprijzen scherp gestegen. Reden om uit te zoeken waar je in de stad goedkoop kunt tanken.

Na een lange werkdag knippert onderweg naar huis het oranje lampje op je dashboard: de benzine is bijna op. Je hebt vooral zin om thuis op de bank te ploffen. Maar hup, bij het pompstation langs de A4 eraf dan maar. Vijf minuten later rijd je met volle tank weer weg bij Shell. Met een lege portemonnee ook, want voor vijftig liter benzine tikte je zojuist bijna 90 euro af.

Tanken op A-locaties mag dan snel en makkelijk zijn, goedkoop is het allerminst. De Shell in Den Hoorn is één van de duurste benzinepompen in de Haagse regio (de literprijs gisterochtend: 1,77 euro). En dan moet je nog opletten dat je in een hongerige bui niet ook een broodje of reep chocolade mee grijpt in de bijbehorende winkel, want dan lopen de kosten uiteraard verder op.

Langs de snelwegen, maar ook in de Haagse binnenstad, zit een aantal relatief dure pompen. Bij de Esso aan de Laan in hartje centrum bijvoorbeeld, vlakbij poppodium Paard, kostte een liter benzine gisteren 1,80 euro. Bij Total aan de Regentesselaan 1,77 euro.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag