Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Opgefokte bestuurder (34) blokkeert spoedrit ambulance met patiënt erin

Een 34-jarige man uit Voorschoten is gisteren aangehouden omdat hij opzettelijk een ambulance hinderde die een patiënt wilde vervoeren. De man blokkeerde de hulpdiensten en reed vervolgens expres langzaam voor de ziekenwagen uit. 

De hulpdiensten waren onderweg naar het Buizerderf in Voorschoten. De man uit Voorschoten was het niet eens met een verkeersmanoeuvre die de bestuurder van de ambulance uithaalde en besloot de wagen te volgen. 

Terwijl het ambulancepersoneel een patiënt uit de woning haalde, wist de opgefokte bestuurder zijn voertuig zo neer te zetten dat de ambulance geen kant meer op kon. 

Langzaam rijden

Na enkele minuten kregen de hulpdiensten het voor elkaar om toch richting het ziekenhuis te vertrekken met blauw zwaailicht aan. ,,Maar de 34-jarige man bleef de ambulance hinderen door in zijn auto zeer langzaam voor de ambulance te gaan rijden”, laat de politie vandaag weten. ,,Pas toen de ambulance meer ruimte op de weg kreeg, kon de ambulancechauffeur de auto passeren.”

De man kon aan het eind van de middag worden aangehouden. ,,Na verhoor is hij weer vrijgelaten en kreeg hij een proces-verbaal mee.” Op een later moment moet hij zich verantwoorden voor de rechter-commissaris. Voor het hinderen van hulpverleners kan drie maanden cel worden opgelegd. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag