Volledig scherm
De bestuurder reed tegen de richting in om zijn slachtoffer aan te rijden © District 8

Opgefokte Bulgaar rijdt met zijn Mercedes in op scooterrijder na verkeersruzie: ‘Zijn zwangere vrouw zat naast hem’

Een 27-jarige Bulgaarse man is gisteravond bij een verkeersruzie in Den Haag met zijn Mercedes ingereden op een scooterrijder. Het 35-jarige slachtoffer werd gelanceerd en kwam meters verderop met een harde smak op de grond. Hij ligt met een gebroken ruggenwervel, gebroken pols en meerdere kneuzingen in het ziekenhuis, vertelt Diana, een goede vriendin. ,,Het is bizar dat iemand zo agressief reageert. Er zat zelfs een zwangere vrouw naast hem in de auto.”

Quote

Er was een harde klap te horen en omstanders renden in paniek weg

Nathalie, Getuige

Nathalie uit Den Haag zag de bizarre aanrijding op de Soestdijksekade gebeuren toen ze voor het stoplicht stond. ,,Ik zag twee mannen op straat naar elkaar schreeuwen. Het was duidelijk een verkeersruzie.” Volgens de ooggetuige waren beide mannen zeer agressief. ,,De scooterrijder sloeg met zijn helm één van de autoruiten van de Mercedes in. De boze automobilist stapte daarna in zijn auto en reed door rood om aan de andere kant van de verkeerslichten te keren.”

Hij gaf flink gas en reed in volle vaart op de scooterrijder in. ,,Hij reed frontaal in op de scooter en twee auto's die erachter stonden. Het slachtoffer werd gelanceerd van zijn voertuig en kwam meters verderop terecht. Er was een harde klap te horen en omstanders renden in paniek weg.” Nathalie belde gelijk de politie en reed door nadat ze zag dat andere mensen zich ontfermden over het slachtoffer. 

Door het lint

Volledig scherm
De scooter van de man raakte zwaarbeschadigd © District 8

Het slachtoffer herinnert zich niks meer van het moment nadat hij werd geraakt door de Mercedes, dat vertelt Diana, een goede vriendin van hem tegen deze krant. Zij  heeft hem gesproken in het ziekenhuis waar hij voorlopig nog moet blijven.

Volgens Diana reed haar vriend gisteravond rond 19.15 uur vanuit werk naar huis toen op de Soestdijksekade een auto tegen de achterkant van zijn scooter aanbotste. ,,De automobilist stapte uit maar toen hij zag dat er geen schade aan de voertuigen was, ging hij zonder een woord uit te wisselen terug naar zijn auto.” De vriend van Diana sprak de Bulgaarse man hier op aan. ,,Hij was geschrokken en vroeg de automobilist of hij niet op zijn minst zijn excuses kon aanbieden.”

Daarna liep het snel uit de hand. ,,De man ging door het lint en begon direct met slaan. Omstanders zetten hun auto aan de kant en probeerden hem tegen te houden, waarop ook zij werden aangevallen.” Volgens Diana klopt het dat het slachtoffer één van de ruiten kapot heeft geslagen, maar was er geen sprake van opzet. ,,Dat gebeurde in de vechtpartij die de Bulgaar was begonnen.”

Quote

Het is lastig te bevatten. Er heeft iemand geprobeerd hem met opzet te doden

Diana , Goede vriendin van slachtoffer

Doodslag

De schrik zit er goed in bij de man die van zijn scooter is gereden. ,,Het is lastig te bevatten. Er heeft iemand geprobeerd hem te met opzet te doden. We hopen dat het Openbaar Ministerie hem hier ook voor zal aanklagen.” Diana vindt het vooral moeilijk te begrijpen, omdat naast de man, die is gearresteerd en voorlopig vast zit, een zwangere vrouw zat. Daarbij waren er meerdere omstanders die óók geraakt zouden kunnen worden. ,,Het is bizar dat iemand zo gewelddadig kan reageren, enkel omdat hij wordt aangesproken op zijn gedrag.”

De politie bevestigt dat het om een opzettelijke aanrijding gaat en dat de 27-jarige bestuurder is aangehouden.

Bekijk hier de beelden van de ravage die de bestuurder veroorzaakte

  1. Tot vijf jaar cel in zaak ‘Makelaars van de Onderwereld’: Foute politieman grotendeels vrijgesproken
    PREMIUM
    VIDEO & UPDATE

    Tot vijf jaar cel in zaak ‘Makelaars van de Onderwe­reld’: Foute politieman groten­deels vrijgespro­ken

    Vijf verdachten in de zaak rond de Haagse spookwoningen zijn veroordeeld tot celstraffen tot 5 jaar. Politieman Donovan A. werd grotendeels vrijgesproken van zijn betrokkenheid bij de spookwoningen in Ypenburg. A. was bestuurder bij een bedrijf dat in de vinexwijk de onderduikadressen voor criminelen regelde. Volgens de rechter wist hij maar weinig van wat er echt gebeurde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag