Volledig scherm
Archiefbeeld: De actievoerders uit Huize Ivicke in Wassenaar hebben 4 augustus een gebouw van TNO aan de Waalsdorperweg bezet. © Regio15

Opgepakte demonstrant van ‘No Border’ moet voor de rechter verschijnen

De demonstrant die op zondag 4 augustus samen met zestien anderen werd aangehouden, maar als enige vast bleef zitten, moet morgen voor de rechter verschijnen. De man moet voorkomen omdat hij zich niet kon of wilde identificeren en zijn vingerafdrukken niet wilde afgeven.

Samen met meerdere leden van actiegroep ‘No Border’ was hij op het dak van het NAVO-complex en het TNO-gebouw aan de Oude Waaldorpersweg in Den Haag geklommen. De actiegroep strijdt voor een wereld zonder grenzen en vindt dat onder meer de NAVO een rol speelt bij het tegenhouden van vluchtelingen aan de grenzen. Zeventien van de demonstranten werden die dag aangehouden. Een van hen, de verdachte die moet voorkomen, bleef langere tijd vastzitten. De anderen werden al snel weer op vrije voeten gesteld. 

De man staat overigens niet terecht voor het onrechtmatig betreden van het terrein. Inmiddels is óók hij door het Openbaar Ministerie wél al op vrije voeten gesteld, nadat hij 12 dagen had vastgezeten. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag