Directeur Emilie Gordenker in zaal 13, het kabinet dat sinds vorig jaar is opgedragen aan de naamgever van het museum.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Emilie Gordenker in zaal 13, het kabinet dat sinds vorig jaar is opgedragen aan de naamgever van het museum. © Frank Jansen

Ophef over Maurits: 'Eén voordeel, iedereen weet nu wel wie hij is'

InterviewAlle ophef over Johan Maurits zadelt het Mauritshuis met een nieuw probleem op. Het zaaltje over de omstreden 'slavendrijver' is plots te klein voor alle ramptoeristen. Het doet de geplaagde museumdirecteur Emilie Gordenker goed. ,,Iedereen weet ineens wie Maurits is."

 1. Ouderen trekken aan de bel: ‘Aanvragen energietoeslag blijft in Den Haag onnodig ingewikkeld’
  PREMIUM

  Ouderen trekken aan de bel: ‘Aanvragen energietoe­slag blijft in Den Haag onnodig ingewik­keld’

  Het aanvragen van de energietoeslag blijft in Den Haag voor problemen zorgen. Ouderen, die digitaal niet zo handig zijn, klagen dat het onnodig ingewikkeld is om de aanvraag op papier in te dienen. Volgens de Algemene Bond van Ouderen (Anbo) speelt dit probleem alleen in Den Haag. De belangenorganisatie pleit voor een speciaal telefoonnummer of afdeling waar deze groep terecht kan.
 2. Sem Steijn flikt het gelijk bij FC Twente: ‘Mooi als je met Van de Beek wordt vergeleken’
  PREMIUM

  Sem Steijn flikt het gelijk bij FC Twente: ‘Mooi als je met Van de Beek wordt vergeleken’

  Toen Sem Steijn (20) deze zomer ADO Den Haag voor FC Twente inruilde had hij nooit durven dromen dat hij in de eerste speelronde van de eredivisie direct de matchwinnaar bij zijn nieuwe club zou zijn. Sinds zijn eerste doelpunt in de eredivisie in 2019 namens VVV Venlo heeft Steijn als mens en voetballer grote stappen gemaakt. ,,Dat ik nu met Klaassen en Van de Beek word vergeleken, is hartstikke mooi.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag