Een auto gaat in vlammen op aan de Passievruchtstraat
Volledig scherm
Een auto gaat in vlammen op aan de Passievruchtstraat © District8

Opnieuw een onrustige nacht: met name Laak de klos

Na alle commotie in de wijk Duindorp, was het gisteravond vooral onrustig in de wijk Laakkwartier in Den Haag. Meerdere auto's werden in brand gestoken en vernield en er was veel politie aanwezig in de wijk. Ook dichter bij het strand moest de brandweer uitrukken om het vuur te doven. De politie hield in totaal dertien mensen aan.

Meerdere groepen jongeren trokken gisterenavond door het Laakkwartier. Ook was er veel politie in de wijk aanwezig Naast een aantal afgebrande auto's werd er zwaar vuurwerk in een portiek aan de Oudemansstraat gegooid. Daarbij raakten deuren en ramen zwaar beschadigd. De brandweer was snel ter plaatse. Of er aanhoudingen zijn verricht is niet bekend.

Op foto's en filmpjes die via social media worden verspreid zijn de vernielingen duidelijk te zien.

Er is veel politie aanwezig in de wijk.
Volledig scherm
Er is veel politie aanwezig in de wijk. © Regio15

Rellen

Het is niet de eerste keer dat het onrustig is in de Haagse regio. Afgelopen dagen waren er rellen in Duindorp omdat de vreugdevuren niet doorgaan, maar ook in Scheveningen was het onrustig. Daarnaast werden twee avonden geleden in totaal drie aanhoudingen verricht in Escamp voor onder meer belediging, gooien van vuurwerk en brandstichting. Ook in Scheveningen werd een persoon aangehouden. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag