Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Frank Jansen

Opnieuw zelfdoding cliënt (15) in gesloten instelling Schakenbosch: ‘Kan geen veilige plek bieden voor kinderen’

In jeugdzorginstelling Schakenbosch in Leidschendam is het niet veilig voor alle jongeren die daar gedwongen zijn geplaatst. Dat zeggen betrokkenen tegen deze krant nadat in het weekeinde opnieuw een cliënt uit het leven stapte. Hij werd 15 jaar oud.

Het is de tweede zelfdoding binnen een jaar tijd bij Schakenbosch, een gesloten instelling waar kinderen worden opgenomen die niet thuis kunnen wonen. Na het vorige incident eiste de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd vorige zomer dat verbetermaatregelen werden doorgevoerd om nieuwe gevallen te voorkomen. Volgens een ouder van een kind dat op dezelfde afdeling is geplaatst waar het incident plaatsvond, is de begeleiding zaterdag 'nalatig' geweest. ,,Hoe kan het anders dat je dit midden op de dag over het hoofd ziet?"

  1. ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmerrie die tot op de dag van vandaag duurt’
    UPDATE

    ‘Het is voor familie van Orlando een nachtmer­rie die tot op de dag van vandaag duurt’

    Bij de Haagse rechtbank heeft vanochtend de zaak gediend van de 29-jarige Roy B. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 17-jarige Rotterdamse scholier Orlando Boldewijn in 2018. De moeder van Orlando woonde de regiezitting bij. ,,Voor de familie en vrienden van Orlando Boldewijn begon op maandag 19 februari 2018 een nachtmerrie die voortduurt tot op de dag van vandaag’’, zei de officier van justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag