Het strand bij Kijkduin is leeg. Afstand houden is daardoor geen probleem volgens Giovanni Coladarci en dochter Laura.
Volledig scherm
PREMIUM
Het strand bij Kijkduin is leeg. Afstand houden is daardoor geen probleem volgens Giovanni Coladarci en dochter Laura. © Fred Leeflang

Optelsom van het weekend: Lege stranden, maar drukte in de parken

Het warme weer dit weekend nodigt uit tot een strandwandeling. Toch is dat juist niet de bedoeling. De oproep om vooral niet te komen, wordt opgevolgd. De Haagse en Westlandse stranden zijn vrijwel leeg. De parken zijn daarentegen drukbezocht.

De stranden van Scheveningen, Kijkduin en in het Westland zijn stil deze zondag. Vissers maken in ’s-Gravenzande dankbaar gebruik van de rustige vloedlijn. Zij kunnen nu vissen, wel met tientallen meters afstand van elkaar. Giovanni Coladarci en zijn dochter Laura uit Ypenburg zijn op de fiets naar het strand van Kijkduin gekomen. Ze zitten op het strand uit te rusten. ,,Dat doen we heel vaak”, vertelt vader Coladarci. ,,Straks gaan we nog naar Scheveningen, blijven daar ook even zitten en gaan dan weer naar huis.” Afstand houden is volgens vader en dochter niet moeilijk. ,,Het strand is erg breed. Dat is ook de reden dat we hier wel naartoe durfden te komen. Mensen houden goed afstand van elkaar.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag