Volledig scherm
Kingsworld Den Haag © Kingsworld Den Haag

Organisatie maakt zich klaar voor Kingsworld: 'Een goed dansfeest was er nog niet'

EVEN VRAGEN AANDansliefhebbers kunnen los op Koningsdag. Organisator Timo Bosman van het succesvolle dancefestival Den Haag Outdoor komt op 27 april met een Kingsworld-editie in het Zuiderpark. ,,Den Haag is klaar om te feesten.”

Is er nog niet genoeg te doen?
,,Op Koningsdag is er natuurlijk van alles in de stad en we kennen allemaal The Life I Live. Maar op dat festival draait het voornamelijk om bandjes. Een feest waar goed gedanst kan worden, had Den Haag nog niet op Koningsdag. Zonde: echte dansliefhebbers moesten naar Amsterdam of Rotterdam.”

Tot nu toe.
,,Ja! Na twee succesvolle edities van Den Haag Outdoor 's zomers in het Zuiderpark, is het volgend weekend tijd voor een Koningsdageditie. Een dancefestival met dezelfde sfeer en op dezelfde locatie - in het Haagse Zuiderpark - maar dan met een oranje sausje."

Volledig scherm
Timo Bosman, organisator Kingsworld © RV

Oranje sausje?
,,De aankleding én een deel van de programmering is oranje. Zo hebben we op deze editie een Holland-podium. Daar treden Nederlandse zangers op, onder wie Quido Van De Graaf, Mike Peterson en John Medley."

Wat kunnen we verder verwachten qua muziek?
,,Van alles! Er zijn dj's, maar ook zangers en rappers. Eén van de acts op het hoofdpodium is Maan.”

Op welke doelgroep mik je?
,,Het is een festival waar echt iedereen welkom is. Wat betreft leeftijd, muziekstijlen - zoals ik al zei is er voor ieder wat wils - maar ook qua prijzen komen we iedere Hagenaar tegemoet. Wie minder te besteden heeft bijvoorbeeld, kan met de Ooie-vaarspas een kaartje kopen voor 10 euro.”

Wat kost een regulier kaartje?
,,Op dit moment 25 euro, naarmate we dichter bij de festivaldag komen, stijgt de prijs. Die eindigt rond de 30 euro."

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag