Oude dieselauto’s en vervuilende brommers komen centrum Den Haag straks niet meer in

VIDEOZwaar vervuilende dieselauto’s mogen vanaf 2021 het centrum van Den Haag niet meer in. Tweetakt brommers en -snorfietsen zijn straks verboden in de gehele stad. Wel wordt tien weekenden per jaar een uitzondering gemaakt, bijvoorbeeld voor oldtimers tijdens de Kouwe Klauwentour.

Den Haag kent nu nog alleen een milieuzone voor vrachtverkeer in zeer vervuilende dieselvoertuigen. Vanaf 2021 wil de gemeente ook personen- en bestelvoertuigen op diesel weren uit het centrum. Het gaat dan om voertuigen tot en met euroklasse 3: auto’s van ongeveer zestien jaar en ouder. Voor lpg-, elektrische en benzineauto’s geldt deze milieuzone niet.

In heel Den Haag rijden ruim 7.000 te vieze diesel personenauto's en bestelbusjes rond. In het centrum zijn 15.000 dieselauto's geregistreerd, waarvan er 750 zwaar vervuilend zijn. En dié mogen er dus straks niet meer in. De gemeente gaat nog in gesprek met bewoners en belanghebbenden over de precieze omvang van deze milieuzone en over eventuele extra maatregelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag