Volledig scherm
PREMIUM
v.l.n.r. Ingrid Kroon specialist ouderengeneeskunde, Karin Rappard internist, Joyce Kranendonk transferverpleegkundigde. Haga ziekenhuis op de spoedeisende hulp. (Den Haag 06-12-19) Foto:Frank Jansen © Frank jansen

Ouderen vaak in het weekend naar spoedeisende hulp

Ouderen die het thuis niet redden belanden te vaak onnodig op de spoedeisende hulp. Dat is het gevolg van het snel sluiten van verzorgingshuizen.

Vooral op vrijdag, als de hulp weg is en de toch al drukke huisarts weekend begint te vieren, belanden kwetsbare ouderen steeds vaker op de spoedeisende hulp (SEH) van het ziekenhuis. Het zijn mensen die in de reguliere zorg zijn vastgelopen, niet meer bij de overbelaste huisarts terechtkunnen en van wie de familie en andere naasten die hen bijstaan soms even niet meer weten waar ze naartoe moeten.

  1. Plek zoeken op P+R parkeerplaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’
    PREMIUM

    Plek zoeken op P+R parkeer­plaats is ‘kansloos': ‘Voor meer auto's in de stad is geen ruimte’

    Hij weet dat het kansloos is, maar probeert het deze ochtend toch. Misschien rijdt er net iemand weg, hoopt Chris de Weeze uit Gouda. Maar het P+R-terrein Ypenburg staat ook vandaag weer, zoals verwacht, bomvol. Sommige auto's staan zelfs in de berm of dubbel geparkeerd. ,,Als je hier niet om zeven uur 's morgens bent, ben je kansloos'', roept een voorbijgangster die in de buurt woont.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag