Volledig scherm
Bloemen op de plek waar het gebeurde bij de WIllem de Zwijgerlaan. © AD

Overleden man (71) kreeg klappen in gezicht van hangjongeren die stoep blokkeerden

De 71-jarige man die deze week overleed nadat hij op de Willem de Zwijgerlaan in het Haagse Statenkwartier werd mishandeld door tieners, werd in zijn gezicht geslagen door jongeren die het vertikten opzij te gaan. Dat vertelt zijn fysiotherapeut die de man opving na het geweld.

De vrouw vertelt dat haar patiënt na zijn afspraak naar buiten ging, maar gewond terugkeerde. Zijn bril was kapot en zijn neus bloedde. ,,Hij vertelde dat hij was aangevallen door die jongens”, aldus de fysiotherapeut, die het nog steeds niet kan geloven dat de man later is overleden. ,,Heel jammer. Hij was heel fit, heel gezond. Heel erg dit.”

De man zou buiten ruzie hebben gekregen met een groepje jongens dat de stoep blokkeerde. De Hagenaar zou gevraagd hebben of ze aan de kant wilden gaan, maar ze vertikten dat. ,,Toen is er kennelijk ruzie geweest en is hij aangevallen. Hij kwam toen bij ons terug. Hij was sowieso geschrokken dat het gebeurd was, maar uiteindelijk kon hij zelfstandig naar huis lopen.”

Volledig scherm
De plaats delict werd na de mishandeling door de politie afgezet. © Regio15

Hulpdiensten

Thuis werd hij onwel en werden hulpdiensten ingeschakeld. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakte gisteren bekend dat de man na de mishandeling is overleden. Er is een groot politieteam opgetuigd dat de zaak onderzoekt.

Meerdere ondernemers zeiden zojuist dat de winkelstraat al tijden overlast heeft van scholieren die intimiderend rondhangen. Vaak staan ze in groepjes voor de Turkse bakkerij, die onlangs is gesloten. Juist op deze plek is ook de 71-jarige aangevallen.

Quote

Wat een grenzeloze lafheid

Buurtbewoners

Mensen uit de buurt of nabestaanden hebben vandaag in de nis van de voormalige Turkse bakker bloemen en een brandende kaars neergezet ter nagedachtenis aan de man. Buurtbewoners zijn razend. ,,Wat een grenzeloze lafheid”, klinkt het.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
De politie heeft een kaart gedeeld waarop de route is te zien waar de man heeft gelopen. © Politie.nl
Volledig scherm
Bloemen op de plek waar het gebeurde bij de WIllem de Zwijgerlaan. © AD

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag