Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP

Overvalverdachten pakketbezorgers in de val gelokt door vermomde agent, OM eist tot vijf jaar cel

Pakketbezorgers die mobieltjes kwamen afleveren bij drugsgebruikers in Den Haag waren in september en oktober 2017 herhaaldelijk doelwit van overvallers. Twee verdachten stonden gisteren terecht, zij ontkennen alles. Het OM eiste celstraffen van 2,5 en 5 jaar tegen hen.

Om de serie overvallen eind 2017 te stoppen, vermomde een politieagent zich als een bezorger en belde op 26 oktober 2017 aan bij een adres aan de Hengelolaan. De Haagse vrienden Abdel C. (29) en Galid Z. (25), die in het portiek rondhingen, werden opgepakt.

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag