Volledig scherm
Tijdens het openingsnummer Get The Party Started zweefde P!nk aan een kroonluchter boven het podium. © ANP KIPPA PAUL BERGEN

P!nk zet Malieveld op zijn kop

Voor het eerst sinds 2016 met Bruce Springsteen was het Malieveld gisteravond weer het decor van een groot popconcert. En wat voor een! De Amerikaanse zangeres P!nk maakte er een ware Las Vegas-show van.

Get The Party Started heette het nummer waarmee zangeres P!nk haar concert gisteravond opende op het Malieveld. Na de storm van zaterdag was de wind gelukkig gaan liggen, waardoor het spectaculaire openingsnummer gewoon door kon gaan. P!nk kwam net als bij andere concerten tijdens haar Beautiful Trauma Tour 2019 het podium op vanaf een gigantische kroonluchter die boven het podium bengelde. En daar bengelde zij op haar beurt weer aan een elastisch touw met de nodige koprollen omheen. En zo bracht ze al met één liedje de ruim 50.000 fans in een extase.

Volledig scherm
Wervelende dansers en veel spaktakel tijdens de show van P!nk. © ANP KIPPA PAUL BERGEN

Twee uur duurde de show die geen moment verslapte. Zelfs hoog tollend in de piste bleef ze doorzingen. Eenmaal met beide benen terug op het podium voltrok zich een show van Las Vegas-allure met gedreven dansers, een compacte, strak spelende begeleidingsband, acrobatische toeren en lichteffecten. ‘You look beautiful tonight’, sprak ze haar publiek aan het begin van de avond toe en ze ging gedurende de show vrolijke gesprekjes aan met het publiek.

Dik 110 euro kostte het om in de golden circle te staan, de beste plekken van het veld. Niet goedkoop, maar P!nk gaf volledig waar voor haar geld. En zij niet alleen, ook de jonge zangeres Davina Michelle deinsde niet terug voor de mensenmassa. Met twee nummer 1-hitnoteringen op zak - Duurt te lang en Hoe het danst - kreeg zij het publiek goed in de stemming. 

Niet alleen Davina Michelle is geïnspireeerd door de muziek en het gedachtegoed van P!nk, ook veel fans voelen zich in diepe mate verbonden met de teksten van de 39-jarige zangeres uit Pennsylvania, echte naam Alecia Beth Moore. Ook op het Malieveld toonde P!nk haar sympathie voor iedereen die - net als zij - soms buiten de lijntjes valt. Lelijke mensen bestaan er niet in haar ogen en refereerde aan een gesprek met haar zevenjarige dochtertje die zichzelf lelijk vindt omdat ze te veel op een jongen zou lijken.

Volledig scherm
Het Malieveld aan het begin van het concert van P!nk gezien vanaf het dak van het Provinciehuis. © Henriette Guest

Muziekarena

Een week lang is een team van 300 man bezig geweest om het Malieveld om te toveren tot een volwaardige muziekarena. De techniek die P!nk in haar show gebruikt is dan ook enorm. Aan beide kanten van het podium hangen grote videoschermen en op het achterdoek draaien weer andere projecties mee. P!nk maakt optimaal gebruik van de catwalks voor en naast het podium en als ze er zelf niet staat, dan duiken daar wel een paar dansers op. Aan het einde van de show haalt ze nog meer halsbrekende toeren uit door boven het publiek te zweven en neer te dalen op twee blokken in de achterste rijen. 

Direct na de show begonnen de technici al met afbreken, want om vier uur ‘s ochtends moest alles weer weg zijn. Straks is het terrein weer van de boswachter. Op naar het volgende Malieveld-concert. Welke grote artiest durft zich te plaatsen in het illustere rijtje Rolling Stones (1998), Coldplay (2012), Bruce Springsteen (2016) en P!nk (11 augustus 2019)? 

Bekijk hieronder de video over Sophie uit Den Haag. Zij ging gisteravond voor de 65ste keer naar een concert van P!nk. Ze is enorm fan van de zangeres. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer lezen over het concert van P!nk op het Malieveld? Dat kan hier!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag