Volledig scherm
Een ondergrondse afvalcontainer met paslezer. © AD

'Pak afvaldumpprobleem Haagse Markt aan'

Er moet een einde komen aan de 'onhoudbare' situatie rond de ondergrondse afvalcontainers bij de Haagse Markt. Dat vindt de Haagse fractie van D66.

Een vuilnisbelt op straat. Dat gebeurt volgens de Haagse D66 te vaak in de straten rond de Haagse Markt. De ondergrondse afvalcontainers zijn regelmatig vol, doordat marktondernemers er ook gebruik van maken. Dat is echter niet de bedoeling aangezien zij verantwoordelijk zijn voor hun eigen afvalverwerking. 

Nu ligt veel vuil naast de overvolle afvalcontainers. Niet alleen dat zorgt voor een smerige omgeving, ook scheuren meeuwen regelmatig de vuilniszakken open. ,,De huidige situatie is echt onhoudbaar en we eisen handhaving van de gemeente'', aldus Robert van Asten, D66-fractievoorzitter.

De D66 wil dat er een einde komt aan de smerige omgeving. De partij vraagt het college daarom om duidelijkere afspraken komen met de marktondernemers. Ook zien ze graag dat bewoners voorlichting krijgen, zodat er geen afval meer naast de containers komt en zou er strengere handhaving moeten komen. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
7105 stemmen