In de Theresiakerk en in de parochiewoning van de kerk aan de Apeldoornselaan in Den Haag ontdekte de Haagse Pandbrigade 44 slaapplekken voor arbeidsmigranten.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Theresiakerk en in de parochiewoning van de kerk aan de Apeldoornselaan in Den Haag ontdekte de Haagse Pandbrigade 44 slaapplekken voor arbeidsmigranten. © Gemeente Den Haag

Pandbrigade ontdekt 44 armetierige illegale slaapplekken in Theresiakerk

De politie en de gemeente hebben in de Theresiakerk  en in de parochiewoning van de kerk 44 illegale slaapplaatsen voor arbeidsmigranten ontdekt. De bedden stonden in provisorisch getimmerde kamertjes. Ze betaalden er 100 euro per week voor. De kerk had het leegstandsbeheer uit handen gegeven. 

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag