Volledig scherm
De panorama-selfie die vanaf vrijdag gratis gemaakt kan worden vanaf het bovendek van de Pier laat je volgers een flink stuk van de Scheveningse boulevard zien. © RV

Panorama-selfies maken op de Pier

Nu er dagelijks tientallen miljoenen selfies worden gemaakt, wordt het tijd voor de volgende stap in het showen van hoe fantastisch je leven is. Op de Pier kan daarom van vrijdag 21 juli tot en met zondag 23 juli een gratis panorama-selfie worden gemaakt.

Bij veel selfies is het best lastig om te zien waar die gemaakt is. Er staat immers nogal veel gezicht en - bij gebruik van een selfiestick - ook nogal wat bovenlichaam op de foto. Het prachtige landschap of die übercoole plek in die briljant leuke stad lijken geregeld wat in de verdrukking te raken. Maar met de in België ontwikkelde ‘Go Selfie’ gun je je vrienden en bekenden op sociale media een serieus uitzicht op de omgeving.

Het is eigenlijk een videootje die begint bij jouw persoontje en dan van daaruit uitzoomt - dat kan wel tot 250 meter - waardoor de kijker een heus panorama aangeboden krijgt. Dus niet langer een beeld van een persoon en een stukje van het strand of het Kurhaus. Nee, gewoon zicht op het strand plus de Pier inclusief reuzenrad én het complete Kurhaus. Dan weten die lieve volgers zonder giswerk dat je in Den Haag rondhangt.

Voor het driedaagse selfie-gebeuren (telkens van 13.00 tot 18.00 uur) hebben de Pier en Den Haag Marketing de handen ineen geslagen. ,,Panorama’s horen bij deze stad’’, zegt Marco Esser van Den Haag Marketing. Uiteraard verwijst hij dan naar Panorama Mesdag, een van de oudste negentiende-eeuwse panorama’s ter wereld. Volgens de initiatiefnemers is de hofstad de eerste Nederlandse stad waar het concept van Go Selfie wordt aangeboden.

Bij het maken van deze bijzondere selfie wordt geen gebruik gemaakt van de eigen smartphone. Op het bovendek van de Pier staat straks een podium en met een toestel van Go Selfie maak je je ‘selfie 2.0’. Deze wordt vervolgens naar je gemaild waarna je die kunt delen via social media-kanalen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (23%)
  • Neutraal (5%)
3887 stemmen