Parkeren op Scheveningen in hartje zomer duurder dan in Amsterdam: strandpaviljoenhouders ontploffen

reageerStrandpaviljoenhouders op Scheveningen onploffen nu de gemeente Den Haag het voornemen heeft het parkeertarief in de badplaats in het hoogseizoen te verhogen naar tien euro per uur.  Het extreem hoge parkeergeld zal zorgen dat surfers en toeristen de populaire badplaats gaan mijden, waarschuwt André Triep, voorzitter van de  Vereniging van Strandexploitanten.

5 reacties

 • Faas Groot

  3 weken geleden
  Gebruik het Malieveld als P&R voor Scheveningen met bussen naar het strand. 10 euro per dag moet kunnen.
 • Gerard Havik

  3 weken geleden
  Het lijkt me dat als parkeren goedkoop is op hoogtijdagen er dan goud geld verdiend kan worden door automobilisten die in de file staan van versnaperingen te voorzien, op en neer tussen strand en malieveld, krijg je wel platvoeten! Al jaren weiger ik om met de auto naar scheveningen te gaan, er rijdt verdorie elke 10 minuten een tram, geen blikschade door verhitte chauffeurs met een bord voor hun kop, uitstappen op loopafstand van het strand of de bioscoop. Prima!
 • Wim Jansen

  3 weken geleden
  Stelen is een vak , en daar heeft de gemeente nu dan een eerste prijs gewonnen
 • van der Es

  3 weken geleden
  Ik, RotterdammerT, ga soms naar Scheveningen bij 30+ graden. Trein naar Hollands Spoor en dan een stukje lopen (in relax-modus). Het verbaast mij telkens weer, dat ik er net zo snel ben als die opvallende auto naast mij. Okee, ik heb geen koelbox of surfplank mee, maar toch. Een uurtje bij een strandtent is voordeliger, dan een uurtje parkeren.
 • M. Teevens

  3 weken geleden
  Nou dat wordt niet alleen elke zomersedag in Duindorp en Vogelwijk een plekje zoeken maar dat geldt voor alle straten richting de boulevard. Ik woon op 10 minuten lopen van het strand maar met warme dagen of met vuurwerk is het de hele dag rondrijden op zoek naar een plek van bezoekers. Op zulke dagen hoeven wij niet weg te gaan want (in de buurt) parkeren kan je wel schudden! Schroef overal de prijzen op, € 10,00 vind ik zelf wel overdreven maar zo voorkom je dat straten helemaal overvol raken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Tweede ramkraak bij juwelier in Den Haag
  Play

  Tweede ramkraak bij juwelier in Den Haag

 2. Karin Bloemen opent Groene Zetel in Den Haag: 'Hou dit wel tot zes uur vol!'
  Play

  Karin Bloemen opent Groene Zetel in Den Haag: 'Hou dit wel tot zes uur vol!'

Den Haag