Parkeren bij sommige winkelgebieden in Den Haag kan kortstondig voor een dubbeltje per uur. Meer winkeliers hebben hier interesse in.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren bij sommige winkelgebieden in Den Haag kan kortstondig voor een dubbeltje per uur. Meer winkeliers hebben hier interesse in. © ANP

Parkeren voor een duppie blijkt succes in Den Haag en wekt interesse van meer winkeliers

Parkeren voor een duppie per uur in winkelstraten blijkt een succes. Ook winkelgebieden waar dit nog ziet bestaat zien de ‘groen-gele’ zones wel zitten om extra klandizie te trekken.

Quote

Langpar­keer­ders worden gemeden, maar klanten kunnen wel voor een korte boodschap met de auto naar de winkels blijven komen

Robert van Asten, Wethouder

In 2016 werden de dubbeltjeszones ingevoerd bij de winkels in de Loosduinse Hoofdstraat en op het Almeloplein. Het idee erachter is dat een aantal parkeerplaatsen speciaal aangewezen wordt voor mensen die even snel een boodschap in een van de winkels moeten doen. De auto mag er, tijdens openingstijden van de winkels, maximaal een uur staan. Dat het niet helemaal gratis is, heeft ermee te maken dat dat beter uitkomt voor de handhaving. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag