Parkpop in Zuiderpark met lekker weer goed bezocht

UpdateHet is een feestje vandaag op Parkpop. Ondanks wat modder op het veld is het goed vertoeven op het gras van het Zuiderpark in Den Haag. Het Haagse festival ging vanmiddag van start met een optreden van Friends Of The Family. Verder treden onder meer Billy Ocean, Typhoon en Emmaly Brown op. Het is de 36e editie van het grootste en gratis festival van het land.

De Scheveningse band Piñata.
Volledig scherm
De Scheveningse band Piñata. © Milene van Arendonk

Voor aanvang ontstonden er al lange rijen voor de hekken. Inmiddels is de ingang wel geopend en is het festival begonnen. Rapformatie De Kraaien maakte er meteen een feest van. Bij de toegift begonnen mensen enthousiast te 'hakkuh', zoals de bekende gabberdans uit de jaren '90 bekend staat.

Bij K's Choice werd een stuk minder gedanst. Toch gaf de Belgische groep een goede show weg. 

Emmaly Brown verscheen op het podium met een knalroze haardos. Tussen de liedjes door maakte ze een hoop grappen. ,,Jullie krijgen een bonus voor het gejuich!'', riep ze aan het einde van haar optreden. ,,Ik hoop dat jullie je bonuskaart bij je hebben.''

Vanavond treden onder meer Billy Ocean en Jett Rebel nog op. Het festival duurt tot 21.00 uur.

Bijna droog
Het noodweer van de afgelopen dagen is voorbij, te merken aan de zon die af en toe hevig door de bewolking bral. Toch is het grasveld van het Zuiderpark nog niet helemaal droog. Bij podia was het goed vertoeven op een kleedje. Bij de eet en -dranktenten lag er echter nog een flinke modderplas. Donderdag stond het veld donderdag nog blank en lag er ook vrijdag nog een hoop blubber. ,,We zijn meteen begonnen het water met pompen af te voeren. Inmiddels zijn we aardig op weg", zei woordvoerder Rodney Lont eerder.

Naast muzikale optredens zijn er ook andere dingen te beleven. Zo wil de 
Scheveningse band Piñata zijn debuut op het grote podium van Parkpop zondagmiddag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Halverwege het optreden gaan de bandleden de hulp van het publiek inroepen in een poging het wereldrecord 'grootste groep mensen die een handstand doet' te verbreken.

Di-rect
Op zaterdag was het Zuiderpark ook al toneel voor muziek, tijdens Night at the Park. Hier waren optredens te zien van onder anderen Anastacia, Slade, Di-rect en Wet Wet Wet.

Lange wachtrij voor Parkpop
Volledig scherm
Lange wachtrij voor Parkpop
Op een kleedje van de muziek genieten was er donderdag nog niet bij.
Volledig scherm
Op een kleedje van de muziek genieten was er donderdag nog niet bij. © anp
Fans op de foto met de Kraaien
Volledig scherm
Fans op de foto met de Kraaien
Fans op de foto met de Kraaien
Volledig scherm
Fans op de foto met de Kraaien
Volledig scherm
Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag