Volledig scherm
PREMIUM
Martin Gillisse bij het 60 jarig bestaan van de snackbar. © Frank van Rossum

Patat met liefde en raad

Alles was bespreekbaar in Nico's Snackbar. Behalve belastingen en spuitpatat. Martin Gillisse werkte meer dan 60 jaar in de familiezaak waar de patat nog altijd vers gesneden wordt.

 Martin Gillisse (11 september 1947 - 25 augustus 2017) was patatbakker in de zaak die zijn vader ooit begon. Nico's Snackbar was een begrip in het Bezuidenhout en ver daarbuiten. Op de parkeerplaats voor de deur aan de Haagse Stuyvesantstraat stonden dienstauto's van ministers, busjes van aannemers, oldtimers van artiesten en brommers van jongens uit de buurt naast elkaar geparkeerd. Bij Nico's Snackbar at hoog en laag verse ambachtelijke patat van bintjes uit eigen regio, lang voordat dit hip of duurzaam was.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag