Peggy Wijntuin.
Volledig scherm
Peggy Wijntuin. © Stroom Den Haag

Peggy Wijntuin wordt projectleider Herdenkingsmonument Haags Slavernijverleden

Peggy Wijntuin is aangesteld als projectleider Herdenkingsmonument Haags Slavernijverleden. De gemeenteraad van Den Haag heeft eerder besloten om het slavernijverleden van de stad met een monumentaal kunstwerk te herdenken. Het voormalig Rotterdamse raadslid gaat zich buigen over de uitwerking daarvan.

 1. Volgens Hagenaar gaan chats alleen over hasjolie en speelgoedwapens, maar OM eist toch 5,5 jaar cel
  PREMIUM

  Volgens Hagenaar gaan chats alleen over hasjolie en speelgoed­wa­pens, maar OM eist toch 5,5 jaar cel

  Het Openbaar Ministerie trekt uit ontsleutelde chatberichten de conclusie dat Dennis de Z. uit Den Haag een belangrijke drugscrimineel is die ook probeerde wapens te verhandelen en eist 5,5 jaar cel tegen de 43-jarige man. Volgens de verdachte zelf gaan de teksten alleen maar over hasjolie en speelgoedwapens, en blazen politie en justitie de zaak tegen hem gigantisch op. ,,Ik heb in mijn hele leven nog nooit een pistool aangeraakt.’’
 2. Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Hoe vertel je je kind dat hij of zij van een donor is? 'Ouders ervaren ongemak en willen graag hulp’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag