Volledig scherm
Beeld ter illustratie: Perron bij Den Haag. © ANP

Perrons op Den Haag Centraal verplaatst om reizigers ruimte te geven

De perrons op Den Haag Centraal worden tussen 2022 en 2024 enkele meters naar achter verplaatst. Op deze manier wil Pro Rail ervoor zorgen dat reizigers meer ruimte hebben in de aankomsthal.

De perrons komen verder in de richting van de Binckhorst te liggen. Hierdoor kunnen de poortjes om in te checken ook verder naar achter worden geschoven. Volgens Coen van Kranenburg, woordvoerder van Pro Rail in Zuid-Holland, is het hard nodig om opstoppingen van reizigers in de vertrekhal te voorkomen. ,,Deze extra ruimte moet er, zeker met in het oog dat het aantal forenzen door blijft groeien, zeker komen.”   

Overlast

Volgens Van Kranenburg gaat het om een ingrijpende verbouwing. ,,Eerder hebben al een aantal incheckpoortjes verschoven zodat reizigers die overstappen meer ruimte hebben. ,,Reizigers en omwonenden gaan hier zeker overlast door ondervinden. De treinen zullen echter gewoon blijven rijden.” De verbouwing begint eind 2022 en moet, verdeeld over drie periodes, binnen twee jaar tijd worden afgerond. 

 Voordat de platforms worden verschoven, gaat volgend jaar eerst de zogeheten emplacement op de schop. Dit is het deel waar onder meer de treinen worden gestald wanneer ze niet rijden.

Pro Rail peilt op alle stations in Nederland hoe de toestroom van forenzen beter geregeld kan worden. ,,Op de stations Hollands Spoor en Delft Zuid wordt al langere tijd gewerkt aan nieuwe spoorwegondergangen.”

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag