Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

‘Personeel voor sluiting Bronovo’

Het bestuur van het Haaglanden Medisch Centrum geeft vandaag openheid van zaken over het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Het personeel zou vóór sluiting zijn, maar zet wel kanttekeningen bij de snelheid van die sluiting.

Het ziekenhuis is vanaf juli dit jaar niet meer in het weekend open. In 2024 moet het ziekenhuis helemaal dicht gaan. De meeste functies van het Bronovo worden overgeheveld naar het HMC Westeinde. 

Volgens de NOS, die schriftelijke reacties van de Ondernemingsraad, de Cliëntenraad, de Verpleegkundige Adviesraad en de Medische Staf van het HMC in handen heeft,  uiten betrokkenen zorgen over de snelheid van de ontwikkelingen van het ziekenhuis. De Ondernemingsraad waarschuwt dat daarbij ‘de patiëntveiligheid en de kwaliteit van zorg, voor zowel patiënt als personeel, gewaarborgd moeten blijven’. 

Onder het HMC vallen Westeinde en Bronovo in Den Haag en Antoniushove in Leidschendam-Voorburg. De ziekenhuisgroep wil onder meer reorganiseren omdat de vraag naar zorg is veranderd door de vergrijzing en er een tekort aan zorgpersoneel is. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) schreef eerder in een Kamerbrief dat de concentratie van vormen van (acute) zorg op (bepaalde) locaties van het HMC een reëel scenario is.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag