Volledig scherm
,,Die extra banen hebben we hier hard nodig'', aldus wethouder Karsten Klein. © Shody Careman

'Picnic levert 100 banen op'

De komst van de online-supermarkt Picnic naar Den Haag levert de stad direct 100 banen op, jubelt economiewethouder Karsten Klein.

Drie weken is de nieuwe bezorgdienst nu actief in Den Haag en Scheveningen. In die korte periode heeft het bedrijf het aantal bezorgwagens al verdrievoudigd en het aantal bezorgers verdubbeld. Inmiddels brengen veertig jongeren uit de stad boodschappen rond. Nog even en het zijn er meer dan honderd, verwacht het bedrijf.

In Amersfoort, waar Picnic anderhalf jaar geleden begon, rijden inmiddels 130 bezorgers rond. ,,Die extra banen hebben we hier hard nodig'', zei wethouder Klein bij de opening van het Haagse distributiecentrum. Ook bijzonder: lokale ondernemers profiteren mee. Zo zijn producten als Haagse Hopjes en Kompaan Bier speciaal voor de klanten in Den Haag en Scheveningen aan het assortiment toegevoegd.

De gratis bezorgdienst van de online-supermarkt wordt langzaam maar zeker over Nederland uitgerold. Picnic heeft daar sinds maart ook het geld voor. Vier grote, Nederlandse familiefondsen besloten toen voor in totaal honderd miljoen euro in het bedrijf te steken.

  1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
    PREMIUM
    Vak apart

    Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

    Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag